Składniki:

  • mięso ( dzik , sarna lub jeleń ) ok. 1kg
  • kapusta kiszona 70 dag.
  • cebula  – 4 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • papryka słodka –  1
  • kminek mielony – 1 łyżka
  • pieprz
  • rosół wołowy (może być z kostki)
  • smalec

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano (małymi porcjami aby mięso nie puściło soku).

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić następnie dodać do mięsa.

Posypać wszystko papryką, kminkiem, solą oraz dodać czosnek.

Podlać rosołem i dusić 40 min a następnie dodać pokrojoną i przepłukaną kiszoną kapustę.

Dusić z kapustą do miękkości.

Doprawić do smaku (można delikatnie zagęścić mąką).

Autor Jarosław Siemek

Kategorie: Do jedzenia